Mit tud a kedvelt kétoldalas kandalló?

Szponzorált tartalom

kétoldalas kandalló

kétoldalas kandalló

Ha már a háztulajdonos arra adja a fejét, hogy korszerűsíti az otthonának a fűtési rendszerét, akkor nem érdemes pár évben gondolkozni, hanem több évtizedre kell tervezni. Ekkor jöhetnek szóba a modern kandallók, amelyek számtalan pozitív tulajdonságukkal biztosan a kiváló választást jelentik.

De melyek is azok az előnyök, amelyek mindenképp adva vannak, ha egy ilyen mellett dönt az ember? Nos, nem vitás, hogy a modern kandallók nemcsak a mutatós megjelenéssel, hanem a magas teljesítménnyel, időtálló jelleggel és pontosabb szabályozhatósággal hódítanak. Ezek közül sok nem garantált egy régebbi, nem épp hatékony modellel. A modern kandallók verhetetlennek bizonyulnak az energiatakarékosságot tekintve, ami valljuk be, manapság mindenkinek sokat számít, nem csupán a tüzelőanyagra költött pénz miatt, hanem környezetvédelmi okokra hivatkozva egyaránt.

Tehát kijelenthető, hogy a modern kandallók teljes mértékben helyettesíteni tudják a korábbi, elavult rendszereket, amiktől a tulajdonos igazából nem is várhatja el a kiválóságot. A modern kandallók nagy előnye még az, hogy ezek több szeleppel és légjárattal van felszerelve, és ennek köszönhetően képesek másodlagos és harmadlagos égésre. Mi ennek az eredménye? Ennek hála a berendezést pontosabban lehet szabályozni. Mindez energiatakarékossági és kényelmi szempontból napjainkban valóban nélkülözhetetlen. Korszerűségben és hatékonyságban szintén remekel a kétoldalas kandalló vízteres típusa. Ez nem más, mint egy kandalló és egy kazán keresztezése, amelyik szinte bármilyen fűtésrendszerre köthető, ezért egy teljes ház fűtése is megoldható vele. Ez a szerkezet az üvegezett felületeken sugárzó hőt ad le, és ezáltal azon keresztül azt a helységet fűti, ahol be lett építve. Nyilván a kétoldalas kandalló ezen adottságának hála, a lakók ki tudják élvezni a tűz látványát. Ez persze egy kazán is egyben, ugyanis a vízterének hála a teljesítménye egy részét a fűtésrendszerben lévő víz felmelegítésére fordítja. Teljesen egyértelmű, hogy az ilyen kétoldalas kandalló sokoldalúságban egyedülálló. Rengetegen épp ezért választják ezt.