Igen hatásos stresszoldó gyakorlatok

Szponzorált tartalom

Stresszoldó gyakorlatok

Nagyszüleink régi és jól bevált tanácsai közé tartoztak, hogy mielőtt mondanánk valami meggondolatlant, inkább számoljunk el 10-ig vagy, ha nagyobb döntést kell hozzunk, akkor aludjunk rá egyet. Valahogy ezek képzik a modern stresszoldó gyakorlatok alapját. Sajnos egy olyan világot élünk, amelyikben rengeteg probléma vesz körbe minket, amire néha nem tudunk előre felkészülni. Amikor a hatások összegyűlnek, akkor elkezdünk idegesek lenni, mert egyszerűen cselekvésre képtelennek érezzük magunkat.

A stresszoldó gyakorlatok lényege, hogy ezt az állapotot feloldja és a kiegyensúlyozott gondolkodás révén serkentse a problémamegoldást, majd előidézze a békés állapot kialakulását. Ahogyan egy bölcs tanács tartja, nincs miért stresszelni, mert ha valamire van megoldás, akkor teljesen felesleges, ha a felmerülő problémára pedig nincs, akkor is értelmetlen gyötrődni rajta. A stresszoldó gyakorlatok egyik jól ismert válfaja a mély lélegzetvétel, de sokat segíthet még a fej alapos körbemasszírozása, ami nyugtatóan hat.

Ha az idegrendszerünket ezen egyszerű technikákkal karban tudjuk tartani, akkor jöhet a nagyobb kihívás. Ez nem más, mint a sejtszintű méregtelenítés. Az évek során a szervezetben felgyűlnek a különféle salakanyagok, amelyek aztán betegségek kiváltó okaiként is felléphetnek. A nem megfelelő táplálkozásból eredően, a szövetekben és szinte minden olyan helyen, ahol lehetőség adódik rá, megtapadnak a feleslegek. Ezeket aztán a sejtszintű méregtelenítés során lehet csak kiűzni.

Ehhez nélkülözhetetlen a megfontolt tápanyagbevitel, rendszeres léböjt kúra, tiszta víz fogyasztása és az elegendő mozgás. A bőrünk pórusait a szaunázás, pontosabban az ennek hatására történő izzadás takarítja ki, míg a tüdőnket a fokozott lélegzés. Az ünnepek elmúltával és a tavasz közeledésével a sejtszintű méregtelenítés még inkább az előtérbe kerül. Kérjünk tanácsot a kivitelezéséhez és ne kezdjünk el csak úgy a magunk feje után menve koplalni, mert az komoly kimerültséghez vezethet! A sejtszintű méregtelenítés hasznos, de mindenképpen ésszel végezzük!