Honnan származnak a szőnyegek?

Szponzorált tartalom

Szőnyegek

Sokan nem is gondolják, hogy a hétköznapi tárgyak, amelyek körülvesznek minket, több ezer éves múltra tekintenek vissza. Az idő folyamán rengeteg változáson átesett szőnyegek tökéletes példa erre.

A szóban forgó lakberendezési tárgy az ókori Iránból és Afganisztánból indult el térhódító útjára, ám az akkori darabok rengeteg mindenben különböztek a mostani modern testvéreitől. A manapság perzsaszőnyegekként emlegetett tárgyakat az elődeink, akár évtizedekig is, kézzel készítették és csomózták.

A szőnyegek ezen típusai manapság már luxuscikkeknek számítanak és csak a múzeumok falai között találkozhatunk a legelső, ősi példányokkal. Szerencsére nem kell feltétlenül vagyonokat költeni a boltokban sem, ha szeretnénk beszerezni egy új szőnyeget, hiszen manapság már rendkívül színes és változatos a kínálat, az árak tekintetében pedig a költséghatékonyság a fő irányelv.

Ha még nem tette le egyetlen stílus mellett sem a voksát, érdemes meglátogatnia minket, ahol a hagyományos és az extravagáns szőnyegek egész arzenálja várja.