Energiatakarékos izzókkal ellátott softbox

Szponzorált tartalom

Softbox

A fotózások néha órákig eltartanak. Még akkor is, ha pihenőket iktatnak be, a témától függetlenül, több óra munka van a képek mögött. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a softbox égői milyen fogyasztással bírnak.

Ezt manapság úgy oldották meg, hogy az izzók takarékosak, amivel jelentősen mérséklődik az energiafogyasztás. Ha arra gondolunk, hogy egy fotózás során több softbox is dolgozhat, ez már bizony forgatja a villanyórát.

Ezért volnának lényegesek az energiatakarékos égők, amelyek egyszerűen beszerezhetők. A gyártó által ajánlott erősséget azonban be kell tartani ahhoz, hogy a softbox teljesítmény megfelelő legyen. Ugyanis, csak a megfelelő össz fényerősség adja a kellő hatást. Ez még akkor is fontos, ha a csak egy égővel dolgozik, ha pedig többel, akkor a fogyasztás egyáltalán nem elhanyagolható.

A lámpákhoz állványok is kaphatóak, illetve némely modell már alapból állvánnyal együtt vásárolható meg. A jó minőségű fotókhoz a megfelelő lámpák elengedhetetlenek, hiszen a fények, a formák mellett, a fényképek lényegi tényezői.