Nem előnyös a fogfájás terhesség alatt

Szponzorált tartalom

Fogfájás terhesség alatt

Az idő mindenki felett elrepül, és az öregedés jelei elsősorban a fogainkon látszanak meg. Amikor már több rágóeszköz hiányzik, mint ahány megvan, akkor nincs mit tenni, valamilyen módon pótolnunk kell a kiesetteket. Erre több megoldást is kialakítottak. Léteznek ma már teljesen rögzített és végleges implantátumok. Ha azonban ezek beépítése nem megoldható, a fogsor árak után is érdeklődhetünk. Tény, hogy valamivel kevesebbe kerülnek ezek a típusok. Az elkészítés folyamatához azonban túl kell esni több konzultáción és vizsgálaton.

Első lépésben biztosítani kell a száj teljes egészségét. Ezt követi aztán a mintavételezés több szinten. Amint eljutunk idáig, a teljes fogsor árak már lassan kezdenek kialakulni. Még azonban nincs mindennek vége, hiszen az első próbatípusokat követően még jó néhány állításra lehet szükség. A végeredmény azonban magáért beszél. Mintha visszakaptuk volna eredeti rágóeszközeinket. A fogsor árak sok mindentől függhetnek. Nem mindegy ugyanis, hogy alsó, felső, rögzített, kivehető és nem utolsósorban a felhasznált anyag is sokat nyom a latban. Mi van azonban, ha valakinek fáj a foga, de nincs szüksége még semmilyen pótlásra?

Azonnal irány a szakrendelő, hogy megszüntessék a problémát. Viszont felléphetnek korlátozó tényezők. Egy pontosan ilyen érdekes eset a fogfájás terhesség alatt. Mit lehet tenni? Híre ment annak, hogy a fogászati kezeléseket jobb hanyagolni az áldott állapot során, mert azok negatívan hathatnak a magzatra. A kutatások azonban bebizonyították, hogy ennek pontosan az ellenkezője érvényes. A felhasznált érzéstelenítő szerek szinte nem is jutnak el a babáig, így hatással sincsenek a fejlődésére.

A folyamatos és kínzó fogfájás terhesség alatt ugyanakkor olyan stresszt okozhat, ami inkább kihat a kismama és a születendő gyerek egészségére is. Éppen ezért, ha fellép a probléma, akkor azt jobb minél előbb orvosolni. A fogfájás terhesség alatt nem egy leányálom, de nincs is miért szenvedni tőle. Irány a megfelelő szakember, és tudjuk meg a részleteket, valamint kis odafigyeléssel felkészülhetünk a kritikus időszakra.