Miért nem jó a hosszú munkásnadrág nyáron?

Hosszú munkásnadrág

Bizony vannak, akik nyáron, júliusban és augusztusban is kint kell dolgozzanak, amikor még árnyékban is 40 Celsius-fok van, hát akkor még a tűző Napon.

Ekkor a megfelelő öltözetre nagyon figyelni kell. Egy megszokottnak mondható hosszú munkásnadrág elfelejthető, hiszen ez általában vastag anyagú, sötét színű, ezért nyáron semmiképp sem ideális. Ehelyett tanácsosabb beszerezni a rövid fajtát, amelyik lehet világos színű, vékony és igen komfortos. Ezen kívül a rövidebb munkásnadrág lényeges jellemzője a kopásállósága.

Léteznek már olyan változatok is, amelyek bár vékonyabbak az őszi, téli modelleknél, speciális kialakításuk révén mégis profibbak és ellenállóbbak. A választás előtt tanácsos lehet megjegyezni, hogy a pamut rövidnadrágok kényelmesebbek, a kevertszálas rövidnadrágok pedig strapabíróbbak.

A sajátos matériából előállított munkásnadrág képes ötvözni ezt a két pozitívumot, ezért a biztos befutót jelenti akkor, amikor kint már elviselhetetlen a hőség, de azért a kényelemre gondolni kell a munkavégzés alatt. Számos magyar internetes áruházban is beszerezhető ez.