A teljes évi adó 1%-a

Adó 1%

Köztudott tény, hogy az adó egy részét fel tudjuk ajánlani különféle szervezeteknek és alapítványoknak, azonban azt már kevesebben tudják, hogy ez pontosan miként működik.

Érdemes olyan szervezetnek adományozni az adó 1% összeget, ami számunkra is megfelelő dologra fordítja az adott összeget. Ez azért is lehet fontos, mert az adó nagyobb része felett nem tudunk ítélkezni. Amennyiben tanácsra lenne szükségünk, mindenképpen forduljunk egy szakértőhöz.

Az adó 1% nem egységes összeg, sőt, a kiszámolásához is idő szükséges. Amennyiben találtunk egy olyan alapítványt, amelyiknek a munkáját szeretnénk segíteni, nincs más dolgunk, mint kapcsolatba lépni velük, majd igényelni a megfelelő papírokat. Ezeket természetesen ki kell tölteni a megfelelő adatokkal és az eljárásnak szinte vége is.

Amennyiben szeretnénk megváltoztatni a döntésünket, arra is van lehetőség, így az adó 1% máshová fog kerülni. Ez az összeg legtöbbször nem túl nagy, azonban ha többen is ugyanazt az alapítványt támogatják, elég szép mennyiség gyűlhet össze.