A hővisszanyerős szellőztető megannyi előnye

Hővisszanyerős szellőztető

Arra csak kevesen gondolnak a hőszigeteléskor, hogy a jól szigetelt, és hatékonyan záródó épületek természetes szellőztetése távol áll az ideálistól. Pedig a munkálat általában azt eredményezi, hogy a levegő nagyon gyorsan elhasználódik a szobákban, illetve a páratartalom kellemetlenül magassá válik. Ezen a hővisszanyerős szellőztető tud segíteni.

Kétségtelen, hogy ez sokkal jobb megoldás, mint csak kinyitni az ablakot, amikor elhasználódik a levegő az adott helyiségben vagy a páratartalom megnő. Az ablaknyitással együtt számos, sokszor zavaró tényeket is el kell fogadni. Idetartozik, hogy télen például a hideg levegő jut a szobába és ezáltal az lehűl, nyáron pedig ugye a meleg levegő jön be.

Sőt, a az ablaknyitással együtt a sokszor zavaró utcai zaj is jár és a nyitott ablakon a por, a pollen, a rovarok is a szobába juthatnak. Ezen kellemetlenségeket feledtetheti el a hővisszanyerős szellőztető. A szakemberek is egyetértenek abban, hogy egy olyan épületnél, ahol megtörtént a hőszigetelés, a hővisszanyerős szellőztető megannyi ok miatt nem hiányozhat.